Hozzávalók (39-45 darabhoz)
20dkg mogyorós nugát (Milka Noisette)
40dkg marcipánmassza
4dkg natúr pisztácia
1ek narancslikőr
1ek felaprított mandula (én nem szoktam)
20dkg ét tortabevonó
a nyújtáshoz porcukor
1. A nugátot vízfürdőben megolvasztjuk. A marcipánt porcukorral meghintett deszkán kinyújtjuk 20szor30 cm-es téglalappá, egyenesre vágjuk a széleit, majd tovább vágjuk, hogy 3db 10cm széles csíkot kapjunk. A ledarált pisztáciával és a likőrrel összegyúrt többi marcipánt (amit levágtunk a széléről az előbb) 60cm hosszú rúddá sodorjuk, és 20cm-es darabokra vágjuk. Eddig fel sem tűnt, hogy ennyi szám van ebben a receptben.
2.A csíkokat a nugáttal megkenjük, de a két hosszanti szélüket szabadon hagyjuk. Állni hagyjuk-a recept szerint kb.30 percig, de szerintem tovább, hogy a csoki majdnem újra szilárd legyen, különben nem lehet feltekerni- majd a közepükre fektetjük a marcipámrudakat. Feltekerjük, hűtőbe tesszük legalább egy órára.
3.A rudakat a megolvasztott bevonóval bevonjuk, ha rádermedt ferdén felszeleteljük.Bevonásnál lehet rá szórni mandulát.