cappuccetto

Friss topikok

  • igig (törölt): Szerencsére Domán a szürke, parasztalsógatyája volt :) Egy kényes mezsgyén mozogtunk a liberális, ... (2010.05.28. 06:57) gyereknek lenni jó
  • csabaildi: @igig: Én még nem láttalak másik pólóban, bocs! De nem baj, a pergolán nem ront!:) Ennyit dolgozni... (2010.05.24. 20:04) pergola
  • csabaildi: Büszke vagyok Bogikára, bárhogy is van ez a drogos dolog!!!... Ezt láttátok otthon, nem tehettek ... (2010.04.26. 20:53) drog
  • igig (törölt): Ő Űrharcos, a Legkeményebb Lány, Ilka Jézus egy személyben (saját bevallása szerint) Zenei ízlése... (2010.04.26. 20:09) Ilka Domonkos kiscsoportos óvodás
  • pipusz: @csabaildi: én nem tudom, hogy másnap milyen, mert csak aznap ettem belőle (2010.03.23. 13:42) Harmadszor is a mákos-marcipánosról

farsangi porchetta (12 főre+még 2 napra+a kutyáknak is)

2010.03.01. 11:31 | pipusz | 3 komment

Jamie által írt recept alapján, kényszerszülte megoldásokkal végre megsüthettem az ötkilós,kifejezetten böjti időszakban ajánlatos bőrös, zsíros, disznót.

Kellett hozzá egy kb.4 kilós bőrös karaj kicsontozva, és dagadó hiányában két csülök, azok is csont nélkül.

A karaj bőrös felét a húsig beirdaltam, majd a következő keverékkel dörzsöltem be: köménymag, babérlevél, csilipor, citromhéj, só. Ebből jó sokat mindenhova.

Első menetben másfél órát sült az összekötözött hús.Alulra került a két csülök, majd rá a karaj, és körben a spárga. A tepsibe tettem a csontokat, arra a húst, és így raktam a sütőbe.

Másodjára kivettem a csontokat, megfordítottam a disznót, és zellerszárat, sárgarépát, hagymát, fokhagymát, rozmaringot szórtam mellé.Még kb. 2 órán át sült. Finom lett. Hidegen is, meg a zsírja kenyérre kenve...

 

Címkék: étel

A bejegyzés trackback címe:

https://cappuccetto.blog.hu/api/trackback/id/tr541799330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabaildi 2010.03.04. 20:28:53

Erről tudnék mesélni! Isteni volt!!! És akkor visszafogtam magam az étel jellemzésében...Ajánlom mindenkinek, ezt a fantasztikus kaját!!!

igig (törölt) 2010.03.06. 11:48:25

egy ilyen kaját csak egy óra intenzív tánccal lehet ledolgozni :)
www.youtube.com/watch?v=6pfL9St6R74&feature=player_embedded

csabaildi 2010.03.06. 15:40:53

Egy óra tánc???? Mi még ma is azon dolgozunk!!!:)))))))))))
süti beállítások módosítása