Jamie által írt recept alapján, kényszerszülte megoldásokkal végre megsüthettem az ötkilós,kifejezetten böjti időszakban ajánlatos bőrös, zsíros, disznót.
Kellett hozzá egy kb.4 kilós bőrös karaj kicsontozva, és dagadó hiányában két csülök, azok is csont nélkül.
A karaj bőrös felét a húsig beirdaltam, majd a következő keverékkel dörzsöltem be: köménymag, babérlevél, csilipor, citromhéj, só. Ebből jó sokat mindenhova.
Első menetben másfél órát sült az összekötözött hús.Alulra került a két csülök, majd rá a karaj, és körben a spárga. A tepsibe tettem a csontokat, arra a húst, és így raktam a sütőbe.
Másodjára kivettem a csontokat, megfordítottam a disznót, és zellerszárat, sárgarépát, hagymát, fokhagymát, rozmaringot szórtam mellé.Még kb. 2 órán át sült. Finom lett. Hidegen is, meg a zsírja kenyérre kenve...